Audrey Scharbay houdt veel van mensen. Ze is oprecht geïnteresseerd in haar bruidspaar en haalt altijd het beste in anderen naar boven. Audrey (1959) is al bijna 30 jaar een geliefde trouwambtenaar in binnen- en buitenland. 

Het tropische eiland Curaçao is haar geboorteplek. Op haar zeventiende besloot ze de Atlantische Oceaan over te steken naar Nederland. Ze kwam hier om te studeren en zou daarna weer teruggaan naar het Caribisch gebied. Maar haar verliep liep anders. Op een station in de Zaanstreek ontmoette ze haar betere helft. Met Hans is ze sinds 1982 getrouwd. Samen zijn ze ouders van dochter Marina – die deze teksten optekent 🙂

Naast haar werk als trouwambtenaar is Audrey ook oprichter van Het Koningshuis, een toevluchtsoord voor vrouwen om tot rust te komen.

Trouwambtenaar Audrey Scharbay

Sprankelende en persoonlijke toespraak

‘Ik geloof in het instituut huwelijk’, vertelt ze. ‘Ik vind het bijzonder hoe twee mensen, ieder met een eigen geschiedenis, hun levens willen samenvoegen tot één. Twee mensen die vaak ogenschijnlijk verschillend van elkaar zijn, zoveel van elkaar gaan houden dat ze met elkaar willen trouwen. Hoe mooi is dat!’

Haar eigen trouwambtenaar was alles behalve om naar huis over te schrijven. ‘Het was een zeer saaie toespraak met allerlei statistieken van mislukte huwelijken.’ Dat moet anders, dacht ze. ‘Sterker nog: ik ga het anders doen.’ Bij Audrey dus zeker geen saaie toespraak die voorgelezen wordt, maar een sprankelende speech recht uit het hart. Speciaal en uniek voor elk bruidspaar.

Lees hier een interview in het Noordhollands Dagblad

Een toespraak van hart tot hart

Iedere bruiloft is een beleving. Audrey is gespecialiseerd in traditionele huwelijken en feestelijke ceremonies. Als je terugdenkt aan de huwelijksplechtigheid, krijg je weer een glimlach op je gezicht. Met Audrey als trouwambtenaar ben je verzekerd van een warme, gezellige en persoonlijke toespraak vol passie, enthousiasme en humor. Een toespraak van hart tot hart.

Ze is Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS), beëdigd in Zaanstad, maar ze voltrekt als zelfstandig trouwambtenaar geregeld huwelijken door heel Nederland. Ze was daarnaast vier jaar als BABS werkzaam op haar eiland Curaçao. Inmiddels heeft ze zoveel (verzoek)huwelijken voltrokken dat ze de tel kwijt is hoeveel huwelijken ze in die bijna dertig jaar heeft voltrokken.

Van het welkomstwoord tot en met het-you-may-kiss-the-bride-moment. Ze begeleidt de ceremonie volledig. Lees alles over jullie huwelijk op maat. Er zijn meerdere pakketten waar jullie uit kunnen kiezen en hier een heerlijke impressie.

Audrey zit vol liefde voor anderen en is altijd opgewekt en vrolijk. Dus met Audrey op je wedding day wordt het zeker een groot feest, met een gouden rand.

“I’ve learned that people will never forget how you made them feel.”
Maya Angelou