Audrey Scharbay houdt veel van mensen. Ze is oprecht geïnteresseerd in haar bruidspaar en haalt altijd het beste in anderen naar boven. Audrey (1959) is al bijna 30 jaar een geliefde trouwambtenaar in binnen- en buitenland. 

Ze is geboren op het tropische eiland Curaçao. Op haar zeventiende besloot ze de plas over te steken naar Nederland om te studeren. Daar, op een station in de Zaanstreek, ontmoette ze haar betere helft. Met Hans is ze sinds 1982 getrouwd. Samen hebben ze een dochter. Naast haar werk als trouwambtenaar, is Audrey ook oprichter van Het Koningshuis, een plek om tot rust te komen.

Trouwambtenaar Audrey Scharbay

Sprankelende en persoonlijke toespraak

“Ik geloof in het instituut huwelijk”, begint Audrey te vertellen. “Ik vind het bijzonder hoe twee mensen, ieder met een eigen geschiedenis, hun levens willen samenvoegen tot één. Twee mensen die vaak ogenschijnlijk verschillend van elkaar zijn, zoveel van elkaar gaan houden dat ze met elkaar willen trouwen. Hoe mooi is dat!”

Haar eigen trouwambtenaar was niet om over naar huis te schrijven. “Het was een hele saaie toespraak met allerlei statistieken van mislukte huwelijken.” Dat moet anders, dacht ze. “Sterker nog: ik ga het anders doen.” Bij Audrey dus zeker geen saaie toespraak die voorgelezen wordt, maar een sprankelende speech recht uit het hart en speciaal voor het bruidspaar.

Lees hier een interview in het Noordhollands Dagblad

Een toespraak van hart tot hart

Audrey is gespecialiseerd in traditionele huwelijken en feestelijke ceremonies. “Iedere bruiloft is een beleving. Als je terugdenkt aan de huwelijksplechtigheid, krijg je weer een glimlach op je gezicht.” Met Audrey als trouwambtenaar ben je verzekerd van een warme, gezellige en persoonlijke toespraak vol passie, enthousiasme en humor. Een toespraak van hart tot hart.

Audrey is Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS), beëdigd in Zaanstad, maar voltrekt als zelfstandig trouwambtenaar regelmatig huwelijken door heel Nederland. Ze was daarnaast vier jaar als BABS werkzaam op haar eiland Curaçao. Inmiddels heeft ze zoveel (verzoek)huwelijken voltrokken dat ze de tel kwijt is hoeveel huwelijken ze in die 25 jaar heeft voltrokken.

Audrey begeleidt de ceremonie volledig: van het welkomstwoord tot en met het-you-may-kiss-the-bride-moment. Lees hier alles over jullie huwelijk op maat en bekijk hier een impressie.

“I’ve learned that people will never forget how you made them feel.”
Maya Angelou

Woorden door Marina de Haan